Home
Over SHINE
Medische Isotopen
Regio Veendam
Publicaties
Vacatures
SHINE & wetenschap
Contact & FAQ’s

This portion of our SHINE site is designed to help present our European progress in establishing our operations in the Netherlands. It is intentionally presented in Dutch, for our Dutch community.

“Met de komst van SHINE naar Veendam en de ontwikkeling hier van deze medische isotopen, zullen Europese patiënten steeds meer betrouwbaar en kosteneffectief onderzocht en behandeld kunnen worden met medische isotopen. De kwaliteit van leven zal jaarlijks voor vele miljoenen patiënten aanmerkelijk verbeteren.”

Op deze Nederlandstalige pagina vindt u alle informatie over de Europese vestiging van SHINE in Veendam/Nederland.

SHINE Technologies is een Amerikaans bedrijf dat op innovatieve, veilige en duurzame wijze medische isotopen produceert. Deze isotopen worden gebruikt voor de diagnose en behandeling van kankers en hart- en vaatziekten.

Kanker en hart- en vaatziekten zijn wereldwijd de voornaamste oorzaken van overlijden. Er wordt dan ook veel onderzoek naar gedaan en de behandeling ervan vindt ook en steeds meer plaats met medische isotopen. In een groot deel van de onderzoeken wordt daarbij gebruik gemaakt van medische isotopen (kleine hoeveelheden radioactieve stoffen met een medisch effect). Dit maakt het mogelijk om (uitgezaaide) kankers en hart- en vaatziekten, maar ook veel andere ziekten, op te sporen en in een steeds eerder stadium te ontdekken, zodat vroegtijdige en betere behandelingen steeds meer mogelijk zijn.

SHINE maakt en ontwikkelt medische isotopen voor de diagnose en behandeling van diverse ziekten, waaronder kankers. Door doorontwikkeling van beschikbare technieken is het steeds meer mogelijk om kankercellen en uitzaaiingen met behulp van medische isotopen op te sporen en te bestrijden.

De medische isotopen die SHINE hiervoor levert, komen tot stand door een kleine hoeveelheid uranium in een deeltjesversneller te splitsen. Het materiaal dat hierbij vrijkomt, wordt gebruikt in onderzoek naar vele ziekten, waaronder kanker en de behandeling ervan. SHINE heeft een alternatieve techniek ontwikkeld voor dit proces waardoor geen nucleaire reactor nodig is. Met de versneller maakt SHINE deeltjes die ook door een reactor gemaakt worden. Een reactor is dus voor een groot deel van de medische isotopen niet meer nodig.